IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Елизабет II не вижда принц Чарлз като владетел?

14 декември 2021 14 50

На кого е готова кралицата да отстъпи трона...

Снимка: БГНЕС

Принц Чарлз е първият претендент за британския трон. Според кралския експерт Кристофър Андерсън обаче Елизабет II не вижда сина си в ролята на владетел. И то с основание.

Смята се, че кралицата е предпазлива от възможни последствия поради обвиненията на принца на Уелс в расизъм. Смята се, че той е онзи, който зададе въпроса за цвета на кожата на първородния принц Хари и Меган Маркъл. Поради тази причина Елизабет II смята, че следващият крал трябва да бъде най-големият му син и неин внук принц Уилям.

Източници от съда казват, че херцогът на Кеймбридж е мъдър, уравновесен и състрадателен за годините си. Според запознати самата Нейно Величество е заявила, че принц Уилям е най-добрият кандидат за мястото на крал. Някои обаче предполагат, че баща му едва ли някога ще отстъпи мястото си.

„За това се говори от доста време, но последните събития показаха, че служителите на двореца нямат друг избор, освен да избутат Уилям на власт, когато кралицата абдикира от трона“, каза източникът, цитиран от Express.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари